söndag 31 mars 2013

Marinerad Fläskfilé med Tomatsallad!

Detta receptet har vi lagat många gånger, och jag älskar doften av marinaden!
På sommaren lägger vi köttet på grillen och det doftar ljuvligt, hela vägen ner till sjön! :)
Receptet kommer från boken, Gi Gourmet av Ola Lauritzson.


Detta behöver du:

ca 1,2 kg hel fläskfilé

marinaden:

1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
3 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt och peppar

Putsa fläskfilé och lägg i en skål. Tillsätt alla ingredienser till marinaden och gnid in köttet runtom.
Låt stå minst en timme i rumstemperatur.

Tomatsallad.

1 kg tomater i blandade färger och storlekar
0,5 dl olivolja
1 st citron
1 dl kapris
salt och peppar
50 g ruccola
25 g pinjenötter

Skär tomaterna och lägg i en skål med olivolja. Skölj citronen och riv skalet fint, och blanda rivet med tomaterna. Dela citronen och pressa saften över tomaterna.
Blanda ner kapris och smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 175°. Lägg köttet i en ugnsform. Häll över marinaden, stek i ugnen i ca 25 minuter, eller tills köttet är helt genomstekt. Ta ut köttet och låt det svalna.
Skiva filén och lägg upp den på ett fat tillsammans med ruccola. Fördela tomatsalladen runt om och toppa med pinjenötter.


Bon apetito!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar