Idag körde vi en klassiker här hemma, köttbullar med potatismos och lingon. Såsen var inget att skryta med.. en påse pulvergräddsås från Ica ;)
Men köttbullarna var ack så goda! Jag gjorde dom i ugnen för att göra många när jag ändå höll på. Steka tar så lång tid om man ska göra mycket, så då är det praktiskt att göra dem i ugnen.
Mina köttbullar.
1,2 kg nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 dl creme fraiche (34%)
oregano eller timjan, gärna färsk
salt och peppar
Sätt ugnen på 200C. Skala och finhacka löken. Om man vill kan man steka den mjuk i lite olja. Blanda nötfärs, lök, creme fraiche och kryddor efter tycke och smak. Rulla köttbullar och lägg på en smord bakplåt. Stek i ugnen i ca 20-30 minuter, beroende på storleken på köttbullarna.
Rör om bland köttbullarna efter halva tiden. Servera med potatis, gräddsås och lingon om du gillar det!
Smaklig måltid!
Kram Mia
Är ju så gott med köttbullar, potatis och gräddsås. Har lite färs i kylen så får kanske gära det i veckan.... Mums!!
SvaraRaderaGu vad gott med köttbullar. Håller helt med att dom är bäst att göra i ugnen. Jag brukar göra en stor sats på en gång så man kan frysa in lite till framtida lunchlådor.
SvaraRadera