onsdag 28 oktober 2009

Middagtips!

Vill dela med mig av ett underbart middagstips! Receptet är inte mitt eget, utan jag hittade det i en GI-bok.




Gorgonzolafilé med valnötter 2pers.

2 kycklingfiléer
olivolja
1 purjolök
1 burk creme fraiche
½ dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
100g ädelost (tex grädd ädel)
valnötter
salladsblad
tomat i skivor


Dela filéerna på längden. Stek filéerna i olja på hög värme i några minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp filéerna. Strimla och bryn purjolöken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt creme fraiche, vin och buljongen. Smula ner osten och låt den smälta. Lägg tillbaka filéerna. Låt puttra i 10 minuter under lock. Servera med hackade valnötter, sallad och tomater.

Underbart gott! =)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar