Åh, den här tänkte jag göra under påskhelgen,
...serverat med något gott vitt vin till!
för 4 pers.
4 st laxfilé, gärna portionsbitar á 150g
1 tsk salt
50 g löjrom
dill
fyllning:
170 g kräftstjärtar, avrunnen vikt om du köper på burk.
3 msk creme fraiche
3 msk majonäs
1 dl västerbottenost
2 msk hackad dill
0,5 krm kajennpeppar
flingsalt
Gör så här!
Sätt ugnen på 200°. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Akta så du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändarna.
Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan man förbereda.
Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Toppa med en klick rom och garnera med dill.
Servera gärna lite pressad potatis och lättkokt grön sparris till!
Bon Apetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar