torsdag 21 januari 2010

Godaste GI-Lasangen!




Idag gjorde jag Lasangette till familjen, och till mig gjorde jag en helt outstanding GI-lasange! Och det är GI-lasangen jag vill flagga för! =)

Till en lasange lagom till 4 personer, behöver du:
2 zucchini
1tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
500 g nötfärs
1 brk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad basilika
2 tsk oregano
salt & svartpeppar
smör
1½ dl grädde
1 paket mozzarella

Sätt ugnen på 225C. Skiva zucchinin på längden. Lägg upp skivorna på en torkhandduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 10 minuter. Smörj en ugnsform med smör och lägg ett lager med zucchiniskivor i botten. Varva med köttfärssås och ett sista lager zucchini på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratinera i ugn 20-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Avnjutes med en härlig sallad!



Smaklig måltid!


1 kommentar:

  1. Tack för receptet! Sååå gott :)
    Hade tyvärr ätit upp en del av zucchinin så jag la i lite kokta morotsslantar, mycket gott

    SvaraRadera