tisdag 17 november 2009

Dagens middag!




Idag skall vi ha fisk till middag! Jag är lite dålig på att servera fisk, även om hela familjen gillar det. Men nu är det dags igen, och då blir det...


Stekt Pangasiusfilé m dillmajonäs & stekta grönsaker! 4pers.

600 g Pangasiusfilé
smör

1 dl majonäs
1 dl hackad dill el. andra örter du gillar
salt och svartpeppar

ca 1 handfull sockerärtor
4-5 sparrisstjälkar
½ broccolistånd
1 gul paprika
olivolja
15 svarta oliver
salt & vitpeppar


Sätt ugnen på 175 C. Skär fisken i portionsbitar. Krydda ev fisken med lite citronpeppar, bryn fisken i lite smör och lägg i en ugnsfast form. Stek fisken i ugnen ca 10 minuter tills den är genomstekt.
Blanda majonäs och färsk dill i en liten skål. Smaka av med salt & peppar, och ev. en skätt citron.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Häll olivolja i en kastrull och stek grönsakerna och oliverna några minuter. Smaka av med salt & peppar. Lägg upp grönsakerna på en tallrik till varje person, lägg fisken ovanpå och en klick dillmajonäs överst. Servera gärna med en citronklyfta.


Så fräscht och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar