torsdag 24 september 2009

En kyckling-favorit!




Idag tänkte jag dela med er av ett favoritrecept jag har på kyckling. Hos oss går kyckling hem i alla lägen! Vi har turen att dessutom kunna köpa färdiggrillade kycklingbröstfiléer i storpack. Dom är helt outstanding, bara att plocka fram ur frysen och värma och äta som dom är med goda tillbehör. Eller som jag ofta gör, använda dom i en gryta eller gratäng. Det spar mycket tid när man har en hungrig flock att snabbt fixa mat till!

Ett spartips!
Köp en storpack fryst kycklingfilé ca 2kg, av valfritt märke. Sätt ugnen på 175-200 grader. Lägg upp kycklingfiléerna på ugnsgallret med plåt under. Krydda om du vill eller kör naturellt. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills de är helt genomstekta. Låt kallna helt. Lägg i plastpåsar och stoppa sedan in i frysen. Taadaa! Perfekt att ha som grund! :o)




Nu till receptet:

3-4 kycklingfiléer (jag använder färdiggrillade)
ca 100g färska chaminjoner
1 ask cocktailtomater
1 kruka färsk timjan
3 dl grädde
salt & nymalen svartpeppar


Grovhacka kycklingfiléerna. Stek dem i lite smör om du använder råa filéer. Hacka champinjonerna. Lägg kycklingbitarna i en smord form, strö över champinjonerna. Halvera cocktailtomaterna och fördela i formen. Finhacka timjan, jag brukar repa den lite ibland. Strö timjan överst. Häll på grädden. Gratinera i ugnen på 200 grader, i ca 25-30 minuter.


Servera med pasta eller ris och en god sallad till.



2 kommentarer:

  1. Hej Mia. Vilkn fin blogg du har.
    Härliga, nyttiga recept och bilder. Titta gärna in hos mig en sväng, sysslar med liknande mat :)
    Ha det bra./ Birgitta

    SvaraRadera
  2. Hej! Vilken fin och intressant blogg! Har lagt till dig i min lista på "intressanta bloggar". Kommer absolut att återvända hit!
    Ha en bra dag // Helen

    http://hotroddan.blogspot.com

    SvaraRadera