måndag 3 augusti 2009

Dags att komma in i vardagen igen!

Nu är semestern över och det är dax att ta tag i måltidsplaneringen! Har konstaterat att det är såå mycket lättare och billigare när man veckoplanerar och handlar därefter!
Det blir mycket mer snabbmat, läs skräpmat! för oss när jag inte planerar... blä!
Så nu ska jag ta mig i kragen och planera för veckan... :o)
Igår testade vi en ny rätt, en vegetarisk. Den kräver lite pyssel, men det var det värt!

Varsågod och prova en Pan bagna, från Provence!


Du behöver:

1 medelstor aubergine

2 medelstora zucchini

1 stor röd paprika

1 stor gul paprika

olja till grillning

salt & nymald svartpeppar

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk vitvinsvinäger (rödvinsvinäger går oxå bra)

6 msk extra jungfruolja

1 stort härligt lantbröd

3 msk tapenade

400 g buffelmozzarella, skivad

3 msk pesto

en knippa stora basilikablad

6 plommontomater, skivade


1 Ansa ändarna på auberginen och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Ansa ändarna på zucchinin, skär den på längden och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Halvera paprikorna och ta bort fröna och de vita hinnorna. Skär paprikan i breda strimlor.


2 Vänd grönsaksskivorna i rikligt med olja, saltaoch peppra och grilla över direkt medelvärme i 8-10 min. tills de är mjuka, vänd en gång.


3 Lägg de grillade grönsakerna i en grund skål. Blanda den pressade vitlöken med olivolja och vinäger och häll över de grillade grönsakerna. Ställ åt sidan och låt marinera, helst i två timmar.


4 Skär under tiden av ovandelen på brödet och lägg åt sidan. Gröp ur brödet tills dess väggar är ca 1½ cm tjocka.


5 Bred ut tapenaden i det urgröpta brödet med hjälp av en sked. Fyll på med aubergineskivorna i ett jämnt lager. Salta och peppra väl. Fyll på med mozzarellaskivorna. Skeda över peston. Fortsätt med ett lager zucchini och därefter ett lager röd paprika, salta och peppra väl. Lägg ett lager basilikablad över paprikan. Fortsätt med ett lager gul paprika och avsluta med ett lager tomatskivor, salta och peppra igen. Sätt tillbaka locket.


6 Linda in brödet i plastfolie och ställ något tungt ovanpå brödet. Om man vill kan man låta det stå så i kylen över natten. Servera brödet i kilformade portionsitar.

Vill man inte ha enbart vegetariskt, kan man grilla en god köttbit och servera till!


Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar